Kodaňský zeleninový salát
20 min.
Ingredience
- 300gramůRajčata
- 1litrVoda pitná
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyPaprika zelená
- 200gramůŠunka parmská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Zálivka
- 400gramůTvaroh měkký
- 100gramůKřenová pasta - Krenex
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůPažitka
- 2lžičkyHořčice plnotučná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme je, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do vhodné misky. Salátovou okurku a papriky omyjeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince. Okurky nakrájíme na malé kostky a papriky na tenké proužky, obě zeleniny přidáme do misky. Nakonec přimícháme na tenké plátky nakrájenou šunku, dochutíme solí, pepřem a promícháme.
- 2Tvaroh dáme do jiné misky, přidáme křenex, hořčici a rozmixujeme na hladkou hmotu. Přidáme do ní drobně nasekanou petrželovou nať, nasekanou pažitku a dobře vařečkou promícháme.
- 3Salát přelijeme připravenou zálivkou a promícháme. Vychlazený potom rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.