Kodaňský zeleninový salát

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme je, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do vhodné misky. Salátovou okurku a papriky omyjeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince. Okurky nakrájíme na malé kostky a papriky na tenké proužky, obě zeleniny přidáme do misky. Nakonec přimícháme na tenké plátky nakrájenou šunku, dochutíme solí, pepřem a promícháme.
  • 2
    Tvaroh dáme do jiné misky, přidáme křenex, hořčici a rozmixujeme na hladkou hmotu. Přidáme do ní drobně nasekanou petrželovou nať, nasekanou pažitku a dobře vařečkou promícháme.
  • 3
    Salát přelijeme připravenou zálivkou a promícháme. Vychlazený potom rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.