Kohout na víně se žampiony

75 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
52 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře rozdělíme na osminy, osmahneme do zlatohněda a ve vypečené šťávě následně pečeme na kousky nakrájenou zeleninu. Přidáme bobkový list, tymián, poté ještě pět minut dusíme.
  • 2
    Na pánev pak vrátíme maso, zalijeme ho 200 ml vína. Přidáme slaninu, žampiony, dusíme ještě dalších pět minut. Poté kuře vyndáme a omáčku opět zalijeme vínem. Vaříme, dokud se nevyvaří polovina vody. Poté dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem dle chuti, podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.