Kohout na víně se žampiony
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůSlanina vepřová
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler - nať
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 300mililitrůVíno bílé
- 1000gramůKohoutí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
52 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře rozdělíme na osminy, osmahneme do zlatohněda a ve vypečené šťávě následně pečeme na kousky nakrájenou zeleninu. Přidáme bobkový list, tymián, poté ještě pět minut dusíme.
- 2Na pánev pak vrátíme maso, zalijeme ho 200 ml vína. Přidáme slaninu, žampiony, dusíme ještě dalších pět minut. Poté kuře vyndáme a omáčku opět zalijeme vínem. Vaříme, dokud se nevyvaří polovina vody. Poté dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem dle chuti, podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.