Kohoutek v ryzlinku s hroznovým vínem
70 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 250gramůŠalotka
- 2kusyEstragon
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 300gramůHroznové víno
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kilogramKapoun
- 0,38litrVíno bílé
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceSlivovice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
64 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kapouna rozporcujeme na 8-10 dílků a do masa vetřeme pepř a sůl. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, oloupeme cibuli a česnek. Estragon opláchneme a lístky otrháme.
- 2V hrnci rozpálíme olej s polovinou másla a kousky masa na něm krátce, zprudka orestujeme a poté vyjmeme. Ve zbytku tuku necháme rozškvařit slaninu, přidáme celou cibuli a česnek a krátce osmahneme. Vmícháme estragon a zalijeme vínem. Vložíme zpět maso, přidáme bobkový list a zakryté dusíme na mírném ohni cca 45 min.
- 3Po 30ti minutách omyjeme a otrháme kuličky vína. Zahřejeme máslo a necháme v něm rozpustit moučkový cukr. Na tomto základu krátce osmahneme hroznové víno. Oflambujeme pomocí pálenky, dochutíme citronovou šťávou. Hroznové víno a maso rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.