Kohoutí hřebínky a varlata se zeleninou
65 min.
Ingredience
- 400gramůKohoutí hřebínky
- 200gramůKohoutí varlata
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůKarotka
- 100gramůCibule
- 15gramůPetržel - nať
- 2špetkyTymián sušený
- 1špetkaBazalka
- 400gramůRýže dušená
- 50gramůSýr Parmezán
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůVíno madeira
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat. Varlata odblaníme a omyjeme pod tekoucí vodou. Karotku nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, cibuli, posekanou petrželku, přidáme hřebínky a pozvolna smažíme. Varlata osolíme, opepříme, lehce zasypeme moukou a přidáme do pánve. Krátce orestujeme, podlijeme madeirským vínem, přilijeme trochu vývaru, okořeníme tymiánem a špetkou bazalky. Dusíme doměkka. Jakmile se šťáva z poloviny odpaří a zhoustne, pánev odstavíme.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.