Kohoutí hřebínky a varlata se zeleninou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat. Varlata odblaníme a omyjeme pod tekoucí vodou. Karotku nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, cibuli, posekanou petrželku, přidáme hřebínky a pozvolna smažíme. Varlata osolíme, opepříme, lehce zasypeme moukou a přidáme do pánve. Krátce orestujeme, podlijeme madeirským vínem, přilijeme trochu vývaru, okořeníme tymiánem a špetkou bazalky. Dusíme doměkka. Jakmile se šťáva z poloviny odpaří a zhoustne, pánev odstavíme.
  • 3
    Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.