Kokosová rýže s rybím ragú
60 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 250gramůRýže loupaná
- 400mililitrůVývar rybí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaMarmeláda meruňková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 2kusyPaprika červená
- 400gramůTreska aljašská
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůKokos - mletý (Kopra)
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vsypeme do osolené vroucí vody a povaříme asi 18 minut.
- 2Rybí vývar povaříme se smetanou a vínem 5 minut. Vmícháme meruňkovou marmeládu, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Do omáčky vložíme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a povaříme je 5 minut.
- 3Omyté a osušené filé z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou a naporcujeme. Opékáme na rozpáleném oleji po každé straně 3 minuty. Potom filé vložíme do omáčky.
- 4Kokos nasucho opražíme a vmícháme do rýže. Rýži rozdělíme na talíře a přidáme i filé s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.