Koktejlový předkrm z mořských plodů
15 min.
Ingredience
- 200gramůHumr
- 200gramůChobotnice
- 150gramůCeler sterilovaný
- 2kusyHrušky
- 1kusGrapefruity
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 200gramůMajonéza
- 2lžíceKečup ostrý
- 80gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůPetržel - nať
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5kusKapie
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Humra a chobotnici nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Oloupaný celer spolu s hruškami a grepy nakrájíme na malé kousky, které vložíme do misky k mořským plodům. Vše pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, worcester a dobře promícháme.
- 2Majonézu metlou prošleháme s ostrým kečupem, smícháme spolu s vyšlehanou šlehačkou a spojíme se směsí v misce. Ještě jednou vše důkladně promícháme a koktejl vložíme do lednice.
- 3Před podáváním dobře vychlazený koktejl porcujeme do širokých koktejlových, anebo šampaňských sklenic.
- 4Ozdobíme tenkými proužky sterilizované kapie a lístky petrželové natě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.