Koláč bramborový s tuňákem
80 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 6lžicMouka pšeničná hladká
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1kusPaprika červená
- 175gramůTuňák v oleji
- 50gramůKukuřice cukrová
- 1,5decilitryMléko nízkotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pokrájené brambory na kostičky uvaříme v hrnci s vroucí vodou. Necháme je okapat, rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo, mouku a utvoříme těsto.
- 2Bramborové těsto rozválíme a vtlačíme do formy o průměru 20 cm. Propícháme povrch těsta a v předehřáté troubě pečeme 20 minut při 200°C.
- 3Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájenou šalotku, česnek, nakrájenou papriku na plátky a smažíme 5 minut. Olej necháme okapat a nanášíme směs na kulatý korpus.
- 4Tuňáka rozebereme na kousíčky a rozložíme s kukuřicí na povrch těsta.
- 5Smícháme v misce vejce, mléko a kopr. Směs vylijeme do korpusu a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 6Pečeme 20 minut v troubě, dokud náplň neztuhne.
- 7Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.