Koláč bramborový s tuňákem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokrájené brambory na kostičky uvaříme v hrnci s vroucí vodou. Necháme je okapat, rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo, mouku a utvoříme těsto.
  • 2
    Bramborové těsto rozválíme a vtlačíme do formy o průměru 20 cm. Propícháme povrch těsta a v předehřáté troubě pečeme 20 minut při 200°C.
  • 3
    Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájenou šalotku, česnek, nakrájenou papriku na plátky a smažíme 5 minut. Olej necháme okapat a nanášíme směs na kulatý korpus.
  • 4
    Tuňáka rozebereme na kousíčky a rozložíme s kukuřicí na povrch těsta.
  • 5
    Smícháme v misce vejce, mléko a kopr. Směs vylijeme do korpusu a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 6
    Pečeme 20 minut v troubě, dokud náplň neztuhne.
  • 7
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.