Koláč lilkový

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
65 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do cedníku dáme plátky lilku, posypeme solí a necháme stranou 45 minut.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a celer. Přidáme mleté jehněčí maso a smažíme, dokud nezezlátne. Přidáme rajčatový protlak, rajčata, oregano, červený vinný ocet, vývar, sůl, pepř, přivedeme směs k varu a povaříme 20 minut.
  • 3
    Plátky lilku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a smažíme plátky z každé strany cca 4 minuty. Vyndáme je z pánve a necháme okapat.
  • 4
    Do hrnce s osolenou vařící vodou přidáme zbylý olej a vaříme fusilli 10 minut, dokud nejsou měkké. Procedíme je.
  • 5
    Prohřejeme bešamelovou omáčku, vmícháme nastrouhaný čedar, polovinu omáčky vmícháme do těstovin.
  • 6
    Vymažeme zapékací mísu tukem, uděláme vrstvu těstovin, jehněčí omáčky a plátků lilku. Zbývající sýrovou omáčku dáme navrch. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapékáme 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.