Koláč lilkový
105 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 225gramůTěstoviny Fusilli
- 6decilitrůOmáčka bešamelová
- 90gramůSýr Čedar
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 450gramůJehněčí maso mleté
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 150gramůRajčata
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1,5decilitryVývar drůbeží
- 2kusyCeler - nať
- 50gramůSýr Parmezán
- 2lžíceTuk
- 2,5litryVoda pitná
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
65 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do cedníku dáme plátky lilku, posypeme solí a necháme stranou 45 minut.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a celer. Přidáme mleté jehněčí maso a smažíme, dokud nezezlátne. Přidáme rajčatový protlak, rajčata, oregano, červený vinný ocet, vývar, sůl, pepř, přivedeme směs k varu a povaříme 20 minut.
- 3Plátky lilku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a smažíme plátky z každé strany cca 4 minuty. Vyndáme je z pánve a necháme okapat.
- 4Do hrnce s osolenou vařící vodou přidáme zbylý olej a vaříme fusilli 10 minut, dokud nejsou měkké. Procedíme je.
- 5Prohřejeme bešamelovou omáčku, vmícháme nastrouhaný čedar, polovinu omáčky vmícháme do těstovin.
- 6Vymažeme zapékací mísu tukem, uděláme vrstvu těstovin, jehněčí omáčky a plátků lilku. Zbývající sýrovou omáčku dáme navrch. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapékáme 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.