Koláč plněný krabím masem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
596 mg
Cukr
274 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku se špetkou soli, zapracujeme máslo nakrájené na kostičky a studenou vodu. Vypracujeme hladké těsto, z kterého rozválíme placku tak velkou, aby mírně přesahovalo okraj formy.
  • 2
    K pečení koláče potřebujeme formu s vlnitým okrajem a odnímatelným dnem. Formu vymažeme tukem, vyložíme ji těstem a pečlivě upravíme okraje. Na těsto položíme pečící papír, ten poklademe keramickými kuličkami a koláč pod fólií necháme v chladničce půl hodiny odpočinout. Poté koláč pečeme v troubě předehřáté na 190°C deset minut, poté odstraníme papír i kuličky a koláč pečeme ještě dalších pět minut.
  • 3
    V mezičase si připravíme omáčku. V míse rozšleháme mléko s vejci a žloutky. V hlubším rendlíku zahříváme smetanu k varu, poté sundáme z plamene a zašleháme do ní mléčnou směs. Přimícháme špetku pepře, půl lžičky soli a ustrouhaný muškátový oříšek.
  • 4
    Hotový koláč poklademe kousky kraba, posekanou potočnicí a pažitkou a zalijeme připravenou smetanovou omáčkou. Na omáčku nasypeme nastrouhaný sýr. V troubě předehřáté na 160°C pečeme koláč zhruba čtyřicet minut.
  • 5
    Mírně zchladlý koláč nakrájíme na výseče a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.