Koláč plněný krabím masem
100 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
- 300gramůKrab
- 3lžícePotočnice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 50mililitrůMléko polotučné
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePažitka
- 2lžíceSýr Parmezán
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
596 mg
Cukr
274 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku se špetkou soli, zapracujeme máslo nakrájené na kostičky a studenou vodu. Vypracujeme hladké těsto, z kterého rozválíme placku tak velkou, aby mírně přesahovalo okraj formy.
- 2K pečení koláče potřebujeme formu s vlnitým okrajem a odnímatelným dnem. Formu vymažeme tukem, vyložíme ji těstem a pečlivě upravíme okraje. Na těsto položíme pečící papír, ten poklademe keramickými kuličkami a koláč pod fólií necháme v chladničce půl hodiny odpočinout. Poté koláč pečeme v troubě předehřáté na 190°C deset minut, poté odstraníme papír i kuličky a koláč pečeme ještě dalších pět minut.
- 3V mezičase si připravíme omáčku. V míse rozšleháme mléko s vejci a žloutky. V hlubším rendlíku zahříváme smetanu k varu, poté sundáme z plamene a zašleháme do ní mléčnou směs. Přimícháme špetku pepře, půl lžičky soli a ustrouhaný muškátový oříšek.
- 4Hotový koláč poklademe kousky kraba, posekanou potočnicí a pažitkou a zalijeme připravenou smetanovou omáčkou. Na omáčku nasypeme nastrouhaný sýr. V troubě předehřáté na 160°C pečeme koláč zhruba čtyřicet minut.
- 5Mírně zchladlý koláč nakrájíme na výseče a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.