Koláč rybí pro alergiky na vejce a ořechy
120 min.
Ingredience
- 750gramůHalibut atlantický
- 250gramůTreska uzená
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5kilogramyBrambory
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 225gramůKrevety nakládané
- 1lžíceKapary
- 50gramůPetržel - nať
- 15gramůSýr Parmezán
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
34 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190 °C.
- 2Na pánev vložíme rybu a zalijeme mlékem. Vaříme rybu asi 5 minut, musí zůstat nedodělaná.
- 3Vyndáme rybu z pánve a vložíme ji na talíř. Odstraníme z ní kůži a pokrájíme ji na větší kusy, které naskládáme do olejem vymazaného pekáčku.
- 4Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Vsypeme cibuli do mléka na pánvi, kde se vařila ryba, a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme 10 minut chladnout. Pak scedíme.
- 5V pánvi si připravíme jíšku. Zahřejeme 45 g másla a přidáme mouku. Vaříme 1 minutu a pak zalijeme přecezeným mlékem. Mléko přidáváme postupně, aby nevznikly hrudky. Jakmile jsme přidali všechno mléko, přivedeme bešamel k varu a 2 minuty vaříme za neustáleého míchání. Poté odstavíme.
- 6Mezitím si oškrábeme brambory, pokrájíme je na čtvrtky a 15 minut vaříme, aby změkly. Pokrájíme je na kostičky a rozmačkáme s máslem a smetanou. Osolíme a opepříme.
- 7K rybě v pekáčku přidáme vařené krevety, kapary a nadrobno nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Navrstvíme brambory a nakypříme je vidličkou, aby zůstaly po upečení křupavé. Zasypeme brambory parmezánem a pečeme 45 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.