Koláč s bramborami a mrkví
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 500gramůBrambory
- 50gramůSlanina vepřová
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 70gramůSýr krémový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůMrkev kořen
- 35gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
897 mg
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s máslem, vejcem a špetkou soli. Vypracujeme těsto, rozválíme, vložíme do mírně vymaštěné rozevírací formy o průměru 26 cm. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a předpečeme v troubě při 200 stupních Celsia 10 minut.
- 2Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na plátky. Rozmícháme 2 vejce se smetanou, sýrem a prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme.
- 3Brambory, mrkev a slaninu nakrájenou na kostičky rozložíme na předpečený korpus. Přelijeme smetanou s vejci a zapékáme asi 45 minut do zlatova.
- 4Upečený koláč nakrájíme na díly a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.