Koláč s dýní a sýrem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
962 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslem vytřeme formu, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 2
    Oloupanou dýni zbavenou semínek a vláken nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru. Vaříme do měkka (zhruba 15 minut). Uvařenou dýni necháme ve vývaru vychladnout.
  • 3
    Brambory vložíme do osolené vody a uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout.
  • 4
    Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, čedar i parmazán nastrouháme. Brambory a sýry vložíme do velké mísy spolu s olejem, strouhankou a dýni s vývarem a rozmixujeme do hladka.
  • 5
    K hmotě přidáme mouku, rozšlehaná vejce, koření, citronovou šťávu a sůl. Směs řádně promícháme a vložíme do připravené formy, povrch uhladíme.
  • 6
    Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut, až koláč zezlátne.
  • 7
    Upečený koláč podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.