Koláč s dýní a sýrem
85 min.
Ingredience
- 800gramůDýně Hokkaidó
- 130mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůSýr Čedar
- 3lžíceSýr Parmezán
- 40gramůStrouhanka
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na vaření brambor
- 100gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
962 mg
Postup přípravy
- 1Máslem vytřeme formu, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
- 2Oloupanou dýni zbavenou semínek a vláken nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru. Vaříme do měkka (zhruba 15 minut). Uvařenou dýni necháme ve vývaru vychladnout.
- 3Brambory vložíme do osolené vody a uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout.
- 4Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, čedar i parmazán nastrouháme. Brambory a sýry vložíme do velké mísy spolu s olejem, strouhankou a dýni s vývarem a rozmixujeme do hladka.
- 5K hmotě přidáme mouku, rozšlehaná vejce, koření, citronovou šťávu a sůl. Směs řádně promícháme a vložíme do připravené formy, povrch uhladíme.
- 6Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut, až koláč zezlátne.
- 7Upečený koláč podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.