Koláč s vařenými brambory a camembertem

110 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1113 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
67 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou mouku prosejeme na vál, přidáme vejce, sůl, máslo a vyškvařené sádlo. Pomocí vidličky, potom rukama, vypracujeme polotuhé, vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál. Pokud se zdá těsto velmi tuhé, přidáme 2-3 lžíce vlažné vody. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu 2 hodinu.
  • 2
    Omyté brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, scedíme, oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do mísy.
  • 3
    Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Sýr camembert pokrájíme též na kostičky. Zelené nakládané olivy rozpůlíme. Všechny pokrájené ingredience přidáme k bramborám, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a dobře promícháme.
  • 4
    Těsto rozdělíme na 2 díly, jeden větší, druhý menší. Z většího dílu těsta na pomoučeném vále vyválíme placku asi 2 mm silnou a vyložíme jí olejem vymazanou formu, kterou naplníme bramborovou směsí. Z menšího dílu vyválíme placku tak velkou, jako je průměr koláčové formy, kterou pak koláč zakryjeme, rukama víko přitlačíme, aby vyšel vzduch, okraje většího těsta přeložíme dovnitř a povrch potřeme žloutkem. Uprostřed koláče uděláme malý otvor (kvůli unikající páře) a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 175 °C přibližně 45 minut.
  • 5
    Upečený koláč s bramborami a sýrem nakrájíme na porce a podáváme s pokrájenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.