Koláč se směsí zeleniny
95 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- 8kusůChřest zelený
- 200gramůKvěták
- 200gramůMrkev kořen
- 2špetkySůl
- 100gramůŠunka dušená
- 200gramůRajčata
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 3kusyVejce slepičí
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůKerblík
- 10gramůBazalka
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200gramůHrách zelený sušený
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
38 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na 200°C.
- 2Omyjeme chřest a oloupeme z něho spodní část, aby výhonek neměl víc než 11 cm. Odkrojené dolní části chřestu nakrájíme na kousky. Rozebereme na růžičky květák. Na 0,5 cm velké kostičky pokrájíme mrkev. Výhonky chřestu předvaříme 15 minut ve vroucí osolené vodě. Vyndáme je a ve vodě skoro doměkka uvaříme květák, mrkev a kousky chřestu. Uvařenou zeleninu necháme v sítu okapat.
- 3Na kostičky pokrájíme šunku.
- 4Vodou potřeme plátky listového těsta. Rozložíme je tak, aby se vzájemně překrývaly a vyválíme z nich koláč o průměru 28 cm. Rozevírací formu o průměru 24 cm vypláchneme studenou vodou a vyložíme ji těstem, které zatížíme sušeným hrachem. Předpečeme si koláč po dobu 10 minut, a poté hrách odstraníme.
- 5Předpečený koláč obložíme zeleninou a šunkou. Do tvaru hvězdice na něm upravíme výhonky chřestu a k okraji naskládáme rajčata.
- 6V misce si rozmícháme smetanu, vejce a nasekané bylinky: bazalku, petrželku a kerblík. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme smetanovou směsí koláč a vložíme ho do trouby. Pečeme 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.