Koláč se šproty, zeleninou a blaťáckým zlatem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
53 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si z mouky, másla, vody a soli vypracujeme hladké a tuhé těsto na koláč, které se nelepí a dáme ho do lednice asi na 30 minut odležet.
  • 2
    V mezidobí nakrájíme všechnu zeleninu na kolečka a plátky. Celer musíme nejdříve oloupat.
  • 3
    V misce smícháme smetanu s vejci a citronovou šťávou, hořčicí, oreganem, strouhaným sýrem a solí. Můžeme přidat i pikantní koření.
  • 4
    Pečící formu vyložíme těstem a vytvoříme vyšší okraje. Do těsta vlijeme smetanu a poklademe zeleninu, šproty a kapari. Pečeme 30-40 minut ve 180ti stupních.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.