Koláč se šproty, zeleninou a blaťáckým zlatem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 4kusyRajčata
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyOregano sušené
- 2kusyVejce slepičí
- 12kusůKapary
- 150gramůMouka pšeničná celozrnná
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSýr Blaťácké zlato
- 4stroužkyČesnek
- 0,25kusCeler řapíkatý
- 1baleníŠproty uzené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
53 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si z mouky, másla, vody a soli vypracujeme hladké a tuhé těsto na koláč, které se nelepí a dáme ho do lednice asi na 30 minut odležet.
- 2V mezidobí nakrájíme všechnu zeleninu na kolečka a plátky. Celer musíme nejdříve oloupat.
- 3V misce smícháme smetanu s vejci a citronovou šťávou, hořčicí, oreganem, strouhaným sýrem a solí. Můžeme přidat i pikantní koření.
- 4Pečící formu vyložíme těstem a vytvoříme vyšší okraje. Do těsta vlijeme smetanu a poklademe zeleninu, šproty a kapari. Pečeme 30-40 minut ve 180ti stupních.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.