Koláč se sýrem a bazalkou

115 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1029 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
78 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
427 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo.
  • 2
    Zabalené do fólie vložíme na 1/2 hodiny do chladničky.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 190 °C.
  • 4
    Na pomoučeném válu vyválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala ke kraji. Dno propícháme vidličkou, vyložíme pergamenovým papírem, posypeme fazolemi a pečeme asi 12 minut. Poté odstraníme papír a fazole, teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dalších 5 minut.
  • 5
    Olivy pokrájíme, bylinky drobně posekáme, přidáme olivový olej a koření. V jiné míse smícháme žloutek s vejci a vmícháme sýr. Do směsi přidáme směs bylinek s olejem a olivami, nastrouháme do směsi parmezán, vlijeme do těsta a pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.