Koláč se sýrem a bazalkou
115 min.
Ingredience
- 30gramůPetržel - nať
- 125mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 800gramůSýr Cottage
- 100gramůOlivy černé
- 60gramůSýr Parmezán
- 130gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVoda pitná
- 55gramůBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1029 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
78 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
427 mg
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo.
- 2Zabalené do fólie vložíme na 1/2 hodiny do chladničky.
- 3Troubu předehřejeme na 190 °C.
- 4Na pomoučeném válu vyválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala ke kraji. Dno propícháme vidličkou, vyložíme pergamenovým papírem, posypeme fazolemi a pečeme asi 12 minut. Poté odstraníme papír a fazole, teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dalších 5 minut.
- 5Olivy pokrájíme, bylinky drobně posekáme, přidáme olivový olej a koření. V jiné míse smícháme žloutek s vejci a vmícháme sýr. Do směsi přidáme směs bylinek s olejem a olivami, nastrouháme do směsi parmezán, vlijeme do těsta a pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.