Koláč se žampiony a rajčaty

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse z mouky, vajíčka, másla a trochy soli vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladničky.
  • 2
    Žampióny omyjeme, necháme okapat a nakrájíme je na plátky.
  • 3
    Nakládaná rajčata scedíme, olej z nich zachytíme do větší pánve. Chilli papričku nakrájíme na malé kousky.
  • 4
    Olej z rajčat v pánvi rozehřejeme, prudce na něm osmažíme nakrájené žampióny a chilli papričku a necháme je zchladnout.
  • 5
    Rajčata nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a okapanou nakrájíme na nudličky.
  • 6
    Nakrájená rajčata a papriku přidáme k houbám, přisypeme oregano a vše důkladně promícháme.
  • 7
    Těsto rozválíme, vložíme do kulaté formy, na dně propíchneme na několika místech vidličkou a vytvarujeme vyšší okraj. Na těsto pak rozložíme houbovou směs a posypeme rozdrobeným sýrem Feta.
  • 8
    Zbylá vajíčka rozšleháme v misce se smetanou, směs opepříme, osolíme, promícháme a nalijeme na koláč.
  • 9
    Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů a koláč pečeme přibližně 40 minut.
  • 10
    Podáváme teplý, posypaný jemně nakrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.