Koláč se žampiony a rajčaty
80 min.
Ingredience
- 220gramůMouka pšeničná hladká
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1kusChilli paprička
- 1kusPaprika žlutá
- 1lžičkaOregano sušené
- 1hrstPetržel kudrnka
- 80gramůSýr Feta
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse z mouky, vajíčka, másla a trochy soli vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladničky.
- 2Žampióny omyjeme, necháme okapat a nakrájíme je na plátky.
- 3Nakládaná rajčata scedíme, olej z nich zachytíme do větší pánve. Chilli papričku nakrájíme na malé kousky.
- 4Olej z rajčat v pánvi rozehřejeme, prudce na něm osmažíme nakrájené žampióny a chilli papričku a necháme je zchladnout.
- 5Rajčata nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a okapanou nakrájíme na nudličky.
- 6Nakrájená rajčata a papriku přidáme k houbám, přisypeme oregano a vše důkladně promícháme.
- 7Těsto rozválíme, vložíme do kulaté formy, na dně propíchneme na několika místech vidličkou a vytvarujeme vyšší okraj. Na těsto pak rozložíme houbovou směs a posypeme rozdrobeným sýrem Feta.
- 8Zbylá vajíčka rozšleháme v misce se smetanou, směs opepříme, osolíme, promícháme a nalijeme na koláč.
- 9Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů a koláč pečeme přibližně 40 minut.
- 10Podáváme teplý, posypaný jemně nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.