Koláče plněné sýrem a cibulí po americku
85 min.
Ingredience
- Náplň
- 0,2špetkaSůl
- 3lžíceOlej rostlinný
- 4kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 4lžícePetržel - nať
- 80gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1špetkaPepř černý mletý
- Příprava
- 180lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej stolní
- Těsto
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVoda pitná
- 0,2lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
862 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
37 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Příprava: čtyři formičky na větší košíčky vytřeme dvěma lžícemi stolního oleje, troubu připravíme k předehřátí na 220°C.
- 2Na pomoučení válu odložíme dvě lžíce hladké mouky.
- 3Náplň: česnek i cibuli oloupeme, cibuli a petrželovou nať rozsekáme nadrobno,(cibuli můžeme také nakrájet na tenká kolečka). Česnek utřeme, sýr nastrouháme. Česnek s cibulí orestujeme na mírném plameni, aby cibulka zesklovatěla. Do osmahlé a vychladlé zeleniny vmícháme strouhaný sýr, sekanou petrželku, zeleninovou náplň ochutíme pepřem a solí.
- 4Těsto: mouku prosejeme se špetkou soli do hlubší mísy, společně se změlkým máslem a 4 lžícemi vody zpracujeme do vláčného těsta.
- 5Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme 8 kruhů, které by měly být větší (přibližně 10 cm v průměru), než dna pečicích formiček.
- 6Polovinou vykrájených placek vyložíme připravené pečící formičky, naplníme je připravenou sýrovou náplní a zbývajícími kruhy těsta každou naplněnou formičku uzavřeme. Okraje spodního a vrchního těstového kruhu jemně utěsníme. Při tvarování vnitřního okraje koláčů můžeme použít i hrotu a zadního okraje kávové lžičky. Takto připravené koláče ve středu propíchneme, aby mohla unikat pára při pečení, pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut (do zlatova). Koláče můžeme servírovat horké i studené jako svačinu dětem nebo coby pohoštění návštěvám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.