Koláčky s hovězím masem
170 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso přední
- 200gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 230gramůHříbky čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5decilitrOlej olivový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyRajčata
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4,8decilitryHovězí vývar základní
- 4,8decilitryVíno červené
- 1lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůListové těsto
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Přední hovězí maso zbavíme tuku a blanek, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme.
- 2Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a drobně posekáme. Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a krájíme na kostičky.
- 3Ve větším hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a za stálého míchání restujeme z každé strany po 2 minutách do zlatova. Poté maso poprášíme moukou, promícháme, přimícháme rajčata s rajským protlakem, vše ochutíme solí, pepřem a smažíme asi 2 - 3 minuty. Přilijeme vývar, víno a pod poklicí dusíme minimálně 1 hodinu. Maso občas promícháme a bez poklice vaříme do měkka dalších 30 - 40 minut. Omáčka by měla být hustá.
- 4Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na placku o síle přibližně 4 mm.
- 5Vezmeme 6 žáruvzdorných misek. Obrácenou miskou naznačíme v listovém těstu 6 koleček, ale vykrojíme je o 2 cm větší. Maso rozdělíme do misek, okraje (2 cm) těsta potřeme vodou a misky zakryjeme. Okraje těsta přilepíme zvenku na misky. Uprostřed každého koláčku utvoříme ostrým nožem malý křížek, zapíchneme do něj snítku tymiánu. Povrch koláčků potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- 6Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 - 25 minut do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.