Koláčky s liškami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
434 mg
Cukr
248 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto vyválíme na středně silný plát, ze kterého vykrojíme 4 koláčky. Lišky očistíme, omyjeme, nasypeme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Zvolna smažíme asi 15 minut, dokud se neopaří veškerá voda. Pánev odstavíme, k liškám přimícháme smetanu, vejce, posekanou petrželku, plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme koláčky z těsta, rovnoměrně na ně naneseme liškovou směs, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut.
  • 2
    Koláčky rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.