Koláčky s liškami
60 min.
Ingredience
- 500gramůLišky čerstvé
- 200gramůLinecké (křehké) těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
434 mg
Cukr
248 mg
Postup přípravy
- 1Těsto vyválíme na středně silný plát, ze kterého vykrojíme 4 koláčky. Lišky očistíme, omyjeme, nasypeme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Zvolna smažíme asi 15 minut, dokud se neopaří veškerá voda. Pánev odstavíme, k liškám přimícháme smetanu, vejce, posekanou petrželku, plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme koláčky z těsta, rovnoměrně na ně naneseme liškovou směs, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut.
- 2Koláčky rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.