Koláčky s rajčaty a křepelčími vejci
40 min.
Ingredience
- 150gramůChřest bílý
- 12kusůVejce křepelčí
- 100gramůArtyčoky
- 150gramůRajčata
- 30gramůPažitka
- 1kusCibule červená
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 7gramůSůl
- 60gramůRoketa
- 600gramůListové těsto
- Cibulové pyré
- 30mililitrůOlej olivový
- 6kusůCibule
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 7gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
44 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto vyválíme na centimetr silný plát, vykrájíme z něj 6 kruhů o průměru 15 cm. Rozložíme na plech, propícháme a zatížíme, pečeme 15 minut do zlatova, necháme vychladnout.
- 2Zatímco se placky pečou, nalijeme do rendlíku trochu olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na jemno, sůl, pepř a zakryté dusíme 10 minut za občasného míchání. Podlijeme smetanou a přivedeme k varu, ještě horké opatrně rozmixujeme do hladka.
- 3Křepelčí vejce uvaříme přesně 2 a půl minuty, poté prudce ochladíme v ledové vodě a oloupeme. Chřest vhodíme do vroucí vody, 2 minuty povaříme, také ochladíme v ledové vodě, necháme okapat. Zatím nakrájíme artyčoky na kousky, rozpůlíme cherry rajčata, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a nasekáme pažitku. Nakonec přidáme krájený chřest, vše promícháme v míse. Zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, osolíme.
- 4Na placky bohatě rozetřeme cibulové pyré, navršíme směs zeleniny, ozdobíme půlkami vajec žloutkem nahoru a pár listy rokety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.