Koláčky s rajčaty a křepelčími vejci

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
44 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto vyválíme na centimetr silný plát, vykrájíme z něj 6 kruhů o průměru 15 cm. Rozložíme na plech, propícháme a zatížíme, pečeme 15 minut do zlatova, necháme vychladnout.
  • 2
    Zatímco se placky pečou, nalijeme do rendlíku trochu olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na jemno, sůl, pepř a zakryté dusíme 10 minut za občasného míchání. Podlijeme smetanou a přivedeme k varu, ještě horké opatrně rozmixujeme do hladka.
  • 3
    Křepelčí vejce uvaříme přesně 2 a půl minuty, poté prudce ochladíme v ledové vodě a oloupeme. Chřest vhodíme do vroucí vody, 2 minuty povaříme, také ochladíme v ledové vodě, necháme okapat. Zatím nakrájíme artyčoky na kousky, rozpůlíme cherry rajčata, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a nasekáme pažitku. Nakonec přidáme krájený chřest, vše promícháme v míse. Zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, osolíme.
  • 4
    Na placky bohatě rozetřeme cibulové pyré, navršíme směs zeleniny, ozdobíme půlkami vajec žloutkem nahoru a pár listy rokety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.