Kološvárské zelí s mletým vepřovým masem
50 min.
Ingredience
- 750gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 750gramůZelí kysané
- 1špetkaKmín celý
- 50gramůAnglická slanina
- 200gramůKlobása uzená
- 100gramůRýže loupaná
- 0,25litrZakysaná smetana
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
989 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
72 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka.
- 2Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme přejít varem. Kysané zelí přecedíme a v hrnci s trochou vývaru z Masoxu uvaříme doměkka.
- 3V pánvi rozpálíme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli, posypanou mletou paprikou. Po chvíli smažení přidáme mleté maso, podlijeme ho masoxovým vývarem a dusíme pod pokličkou. Po přibližně 5 minutách dušení přidáme česnek, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a pokračujeme v dušení.
- 4Na jiné rozehřáté pánvi osmahneme kousky slaniny a v tuku po ní kolečka klobásy. Rýži osmahneme na další pánvi s trochou oleje, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 5Zapékací mísu vymastíme, na dno položíme polovinu zelí, na ně dáme mleté dušené maso, klobásu a slaninu, rýži a nahoru zbylé zelí. Vše zalijeme zakysanou smetanou a v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut a pak necháme odkryté zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.