Kopřivová bramboračka
50 min.
Ingredience
- 20gramůKopřiva
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 300gramůBrambory
- 2špetkyPepř bílý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrSmetana zakysaná 14%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mladé jarní kopřivy omyjeme a drobně je pokrájíme. Očistíme cibuli a česnek. Cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme.
- 2Připravíme světlou suchou jíšku - na rozpálenou pánev nasypeme hladkou mouku a za stálého míchání ji usmažíme dorůžova.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli a zalijeme vodou. Přidáme sůl, kmín a brambory vaříme doměkka 17-20 minut.
- 4Když jsou brambory měkké, přidáme jíšku, kterou povaříme 2-3 minuty, vsypeme pokrájené kopřivy, česnek, pepř a zamícháme. Pomalu vaříme 1-2 minuty.
- 5Polévku zjemníme zakysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.