Kopřivová nádivka v kůzlečím hrudí

200 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
39 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 160°C.
  • 2
    Kůzlečí hrudí omyjeme, osušíme, zevnitř hrudí potřeme rozpuštěným máslem a celé osolíme.
  • 3
    Připravíme si nádivku: rohlíky pokrájíme na kostky a dáme je do mísy. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Omyté mladé kopřivy, petrželovou nať omyjeme a drobně posekáme. Vepřová játra omyjeme a naškrabeme. Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Žloutky si v misce vymícháme s bylinkovým máslem do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. K rohlíkům nejdříve přidáme utřené žloutky a játra, promícháme, přidáme kopřivy, petrželku, cibuli, česnek, sůl, čerstvě pomletý pepř, zlehka do ní zapracujeme sníh z bílku a nádivku promícháme. Hrudí naplníme nádivkou, uzavřeme ho nerezovými jehlicemi a zvenku kůzlecí hrudí posypeme kmínem. Vložíme ho do pekáče, na hrudí položíme plátky slaniny, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do trouby. Pečeme pomalu 3 hodiny. Během pečení přibližně každou hodinu maso polejeme výpekem a obrátíme. 10-15 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu na 200°C a pekáč odkryjeme. Hrudí s nádivkou podáváme teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.