Kopřivový špenát s bujónem
40 min.
Ingredience
- 800gramůKopřiva
- 3litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrBujón zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Listy jarní mladé kopřivy omyjeme, dáme do hrnce se 3 litry vařící vody. Spaříme je asi 30 sekund, scedíme, necháme okapat, potom je posekáme nadrobno.
- 2Oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a v rendlíku zpěníme na másle. Přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Potom k jíšce přimícháme zeleninový teplý bujón, důkladně vymícháme a vaříme asi 10 minut.
- 3Přidáme kopřivy, sůl (0.5-1 lžička), pepř, utřený česnek, a pod pokličkou podusíme asi 5 minut. Za stálého míchání přidáme rozšlehaná vajíčka. Vaříme asi 2 minuty, dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.