Koprová omáčka s hořčicí
22 min.
Ingredience
- 4kusySardelové řezy
- 4kusyVejce slepičí
- 125mililitrůOlej bodlákový
- 1lžíceEstragon
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaHořčice kremžská
- 2lžíceOcet jablečný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
42 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
255 mg
Cukr
465 mg
Postup přípravy
- 1Vajíčka uvaříme natvrdo, žloutky rozdrobíme a smícháme s nasekanými sardelovými řezy, hořčicí a 1 lžící octa.
- 2Poté postupně po kapkách přidáváme bodlákový olej a šleháme, dokud nevznikne hustý krém. Vmícháme nasekané bylinky, dochutíme solí a pepřem. Dle chuti můžeme přidat zbylý ocet.
- 3Omáčka je vhodná k masu, zejména ke studené pečeni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.