Korejská kuřecí křidélka s opraženým sezamem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby dáme do misky, zalijeme vařící vodou a necháme 30 minut máčet. Scedíme, vodu si ponecháme.
  • 2
    Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme z nich jadérka a nakrájíme je na tenké proužky. Oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli a česnek.
  • 3
    V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme omytá, osušená a osolená kuřecí křidélka, která opečeme ze všech stran dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky, opepříme a spolu lehce osmahneme.
  • 4
    Troubu zapneme na 200°C.
  • 5
    Okapané houby rozložíme do pekáčku nožičkami nahoru, na ně položíme křidélka, navrch rozdělíme ostatní obsah pánve. Přilijeme sojovou omáčku a vodu slitou z hub. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut, až je maso propečené.
  • 6
    Salát omyjeme, osušíme a listy rozdělíme na 4 talíře. Ředkvičky omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Sezamová semínka dáme do suché pánve a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Pečená křidélka a houby upravíme na salátové listy, ozdobíme je ředkvičkami, posypeme opečenými sezamovými semínky, zakápneme sezamovým olejem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.