Korejská kuřecí křidélka s opraženým sezamem
60 min.
Ingredience
- 60gramůShiitake
- 250mililitrůVoda pitná
- 3kusyChilli paprička
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceSojová omáčka
- 1kusSalát hlávkový
- 4lžíceSezamová semínka
- 1lžičkaOlej sezamový
- 4kusyŘedkvička
- 1kilogramKuřecí křídla
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby dáme do misky, zalijeme vařící vodou a necháme 30 minut máčet. Scedíme, vodu si ponecháme.
- 2Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme z nich jadérka a nakrájíme je na tenké proužky. Oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli a česnek.
- 3V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme omytá, osušená a osolená kuřecí křidélka, která opečeme ze všech stran dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky, opepříme a spolu lehce osmahneme.
- 4Troubu zapneme na 200°C.
- 5Okapané houby rozložíme do pekáčku nožičkami nahoru, na ně položíme křidélka, navrch rozdělíme ostatní obsah pánve. Přilijeme sojovou omáčku a vodu slitou z hub. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut, až je maso propečené.
- 6Salát omyjeme, osušíme a listy rozdělíme na 4 talíře. Ředkvičky omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Sezamová semínka dáme do suché pánve a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Pečená křidélka a houby upravíme na salátové listy, ozdobíme je ředkvičkami, posypeme opečenými sezamovými semínky, zakápneme sezamovým olejem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.