Kořeněná křenová polévka
50 min.
Ingredience
- 120gramůCeler bulvový
- 6kusůPepř černý celý
- 2kusyHřebíček
- 1kusMáta
- 1kusLibeček
- 1kusMeduňka
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceKřen
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrMléko sójové
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
740 mg
Postup přípravy
- 1Z oloupaného celeru, omytého libečku, pepře, hřebíčku, máty, meduňky, soli a vody uvaříme čirý vývar a polévku scedíme.
- 2V sójovém mléce rozmícháme mouku, směs vmícháme do horké polévky a povaříme 10 minut. Během vaření polévku občas promícháme.
- 3Jemně nastrouhaný křen osmahneme na troše másla. Hrnec s polévkou odstavíme z plotny a přimícháme křen.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.