Kořeněná polévka se sýtem Tofu

41 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr Tofu nakrájíme na kostky o hraně 5 cm. Ze škeblí vyřízneme maso, propláchneme ve slané vodě a necháme okapat na sítku. Česnek oloupeme a utřeme, pórek oloupeme, polovinu pórku nasekáme do kořenicí omáčky a druhou část nakrájíme úhlopříčně na nudličky dlouhé přibližně 2 cm. Papriky opláchneme, zbavíme semen a nakrájíme na delší nudličky.
  • 2
    Kořenicí omáčku připravíme smícháním utřeného česneku, nasekaného pórku, lžíce světlé sójové omáčky, mleté papriky a sezamového oleje, směs ochutíme solí.
  • 3
    Maso ze škeblí dochutíme polovinou kořenicí omáčky.
  • 4
    Kousky sýra Tofu dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu, když začne voda vřít, oheň zmírníme, sýr vaříme dále už jen 5 minut. Poté přidáme do hrnce ochucené maso ze škeblí a zbytek omáčky, kterou jsme připravili, povaříme 2 minuty. Potom přisypeme nudličky pórku a červené papriky, když se začne polévka vařit, je hotová. Podáváme ji teplou v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.