Kořeněná polévka se sýtem Tofu
41 min.
Ingredience
- 600gramůSýr sójový - Tofu
- 1,5mililitryVoda pitná
- 200gramůŠkeble čerstvé
- 2gramySůl
- 28gramůPórek
- 10gramůChilli paprička zelená
- 10gramůChilli paprička
- Omáčka
- 18mililitrůOmáčka sojová světlá
- 2gramySůl
- 10gramůPaprika mletá pálivá
- 28gramůPórek
- 16gramůČesnek
- 20mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sýr Tofu nakrájíme na kostky o hraně 5 cm. Ze škeblí vyřízneme maso, propláchneme ve slané vodě a necháme okapat na sítku. Česnek oloupeme a utřeme, pórek oloupeme, polovinu pórku nasekáme do kořenicí omáčky a druhou část nakrájíme úhlopříčně na nudličky dlouhé přibližně 2 cm. Papriky opláchneme, zbavíme semen a nakrájíme na delší nudličky.
- 2Kořenicí omáčku připravíme smícháním utřeného česneku, nasekaného pórku, lžíce světlé sójové omáčky, mleté papriky a sezamového oleje, směs ochutíme solí.
- 3Maso ze škeblí dochutíme polovinou kořenicí omáčky.
- 4Kousky sýra Tofu dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu, když začne voda vřít, oheň zmírníme, sýr vaříme dále už jen 5 minut. Poté přidáme do hrnce ochucené maso ze škeblí a zbytek omáčky, kterou jsme připravili, povaříme 2 minuty. Potom přisypeme nudličky pórku a červené papriky, když se začne polévka vařit, je hotová. Podáváme ji teplou v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.