Kořeněná rýže s krevetami a ananasem
55 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 300gramůRýže loupaná
- 4gramyChilli paprička
- 40gramůZázvor celý
- 250gramůKrevety tygří
- 24mililitrůOlej olivový
- 400gramůAnanas
- 2špetkySůl
- 1lžičkaKari koření
- 3stroužkyČesnek
- 600mililitrůVoda pitná
- 75gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Krevety omyjeme a opepříme. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme nadrobno. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Ananas oloupeme a pokrájíme na kostičky.
- 2Polovinu másla a olej necháme rozehřát v hrnci. Krevety na něm osmahneme dorůžova. Poté vyjmeme a necháme stranou. Do hrnce přidáme cibuli, zázvor, nasekaný česnek a chilli. Smažíme do zezlátnutí, poté vsypeme rýži a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Osolíme, přidáme kari a vše zalijeme 600 ml vody. Uvedeme k varu a přikryté pokličkou dusíme 20 minut.
- 3Zbytek másla necháme rozehřát na pánvi a osmažíme na něm ananas. Uvařenou rýži smícháme s ananasem a krevetami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.