Kořeněná rýže s krevetami a ananasem

55 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety omyjeme a opepříme. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme nadrobno. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Ananas oloupeme a pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Polovinu másla a olej necháme rozehřát v hrnci. Krevety na něm osmahneme dorůžova. Poté vyjmeme a necháme stranou. Do hrnce přidáme cibuli, zázvor, nasekaný česnek a chilli. Smažíme do zezlátnutí, poté vsypeme rýži a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Osolíme, přidáme kari a vše zalijeme 600 ml vody. Uvedeme k varu a přikryté pokličkou dusíme 20 minut.
  • 3
    Zbytek másla necháme rozehřát na pánvi a osmažíme na něm ananas. Uvařenou rýži smícháme s ananasem a krevetami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.