Kořeněná rýže se zeleninou a mandlemi

40 min.
Indie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
33 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a nadrobno nakrájíme mrkev. Šafrán rozmícháme ve 2 lžících horké vody.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm mandle a koření včetně bobkového listu. Přidáme mrkev a rýži a restujeme za stálého míchání cca 3 minuty. Vmícháme hrášek a šafrán, ochutíme solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme cca 15 minut na mírném ohni.
  • 3
    Mezitím očistíme a opláchneme špenát, necháme okapat a poté zlehka vmícháme do rýže. Společně restujeme ještě cca 5 minut, dokud se tekutina neodpaří.
  • 4
    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.