Kořeněná rýže se zeleninou a mandlemi
40 min.
Ingredience
- 300gramůMrkev kořen
- 1špetkaŠafrán
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůMandle
- 1kusSkořice celá
- 6kusůKardamom
- 4kusyHřebíček
- 2kusyBobkový list
- 250gramůRýže basmati
- 300gramůHrášek
- 1špetkaSůl
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
33 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nadrobno nakrájíme mrkev. Šafrán rozmícháme ve 2 lžících horké vody.
- 2V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm mandle a koření včetně bobkového listu. Přidáme mrkev a rýži a restujeme za stálého míchání cca 3 minuty. Vmícháme hrášek a šafrán, ochutíme solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme cca 15 minut na mírném ohni.
- 3Mezitím očistíme a opláchneme špenát, necháme okapat a poté zlehka vmícháme do rýže. Společně restujeme ještě cca 5 minut, dokud se tekutina neodpaří.
- 4Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.