Kořeněná telecí kýta Boulangere

125 min.
Francie
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva oloupané stroužky česneku utřeme s trochou soli, smícháme s polovinou koření a špetkou pepře.
  • 2
    Do očištěného masa bez kosti nožem protáhneme otvory, které naplníme připravenou kořeněnou smění. Povrch masa potřeme olejem a zbylým kořením. Zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky.
  • 3
    Maso vložíme do pekáče a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. Vyjmeme z trouby, pod maso a okolo něj rozložíme na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a ochutíme kousky česneku. Podlijeme vodou. Pod fólií pečeme při 160 stupních Celsia asi 1,5 hodiny. Potom fólii odstraníme a pokrm ještě 15 minut dopékáme.
  • 4
    Měkké maso necháme před porcováním asi 10 minut odpočinout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.