Kořeněná telecí kýta Boulangere
125 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2000gramůJehněčí kýta
- 2lžíceOlej olivový
- 1000gramůBrambory
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaKardamom
- 0,75lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaMuškátový květ
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 mg
Postup přípravy
- 1Dva oloupané stroužky česneku utřeme s trochou soli, smícháme s polovinou koření a špetkou pepře.
- 2Do očištěného masa bez kosti nožem protáhneme otvory, které naplníme připravenou kořeněnou smění. Povrch masa potřeme olejem a zbylým kořením. Zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky.
- 3Maso vložíme do pekáče a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. Vyjmeme z trouby, pod maso a okolo něj rozložíme na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a ochutíme kousky česneku. Podlijeme vodou. Pod fólií pečeme při 160 stupních Celsia asi 1,5 hodiny. Potom fólii odstraníme a pokrm ještě 15 minut dopékáme.
- 4Měkké maso necháme před porcováním asi 10 minut odpočinout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.