Kořeněná zelňačka s houbami
70 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 30gramůHouby sušené
- 60gramůCeler bulvový
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůPetržel kořen
- 50gramůSádlo škvařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyCibule
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1,5lžičkySůl
- 300gramůVepřová plec
- 250gramůKlobása ostravská
- 240gramůZelí kysané
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, zelí překrájíme, zeleninu oloupeme, česnek utřeme se špetkou soli, cibuli nakrájíme najemno. Ve vodě s 1 lžičkou soli uvaříme doměkka maso s houbami a celou klobásou. Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu, zelí i s nálevem a dovaříme.
- 2V mezičase v silnostěnném hrnci zpěníme na sádle cibuli, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji 200 ml vody, když se začne jíška vařit, zašleháme vývar se zelím, z něhož jsme vyjmuli maso, kořenovou zeleninu a klobásu. Vše nakrájíme na drobnější kostky a vrátíme do polévky. Před koncem varu ochutíme pepřem, majoránkou a utřeným česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.