Kořeněné dušené hřebenatky s černými fazolemi
40 min.
Ingredience
- 12kusůHřebenatka
- 1lžíceSherry brandy
- 1lžíceFazole černé
- 1stroužekČesnek
- 3lžičkyOmáčka sójová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej olivový
- 1lžičkaMouka kukuřičná
- 1kusCibulka jarní
- 0,25lžičkaSůl
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaCukr moučkový
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
343 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso vyjmeme ze škeblí a dáme stranou. Maso namočíme do sherry a rozdělíme po dvou kusech zpět do škeblí. Odložíme stranou.
- 2Fazole necháme 15 minut namáčet ve studené vodě, propláchneme, osušíme a rozmačkáme. Smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, kukuřičnou moukou, ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a osladíme cukrem. Směs rozdělíme do škeblí a zakápneme sezamovým olejem.
- 3V napařovacím hrnci přivedeme k varu trochu vody, škeble naskládáme na pařák a pod pokličkou dusíme cca 5 minut.
- 4Po vyjmutí posypeme na tenké plátky nakrájenou cibulkou (použijeme pouze zelenou část), dozdobíme lístky koriandru a malými kousky chilli papričky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.