Kořeněné jehněčí kotlety smažené
20 min.
Ingredience
- 8kusůJehněčí kotlety
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 60mililitrůMléko polotučné
- 100gramůStrouhanka
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaRozmarýn sušený
- 0,25lžičkaMajoránka
- 0,25lžičkaTymián sušený
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
59 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
670 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na talíři smícháme rozmarýn, majoránku, tymián, pepř a sůl, kotlety omyjeme a osušíme.
- 2Kotlety obalíme ve směsi koření, dobře do masa vtlačíme. Poté obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a v prosáté strouhance.
- 3Kotlety smažíme na rozpáleném oleji s máslem, po každé straně asi 4 minuty a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.