Kořeněné karbanátky s mrkví
40 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 2kusyMrkev kořen
- 80gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 100gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůKmín drcený
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 3gramyChilli koření mleté
- 5gramůPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 40mililitrůProtlak rajčatový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do větší mísy dáme mleté hovězí libové maso, nastrouhanou mrkev, nasekané čerstvé houby, 1 cibuli nadrobno, rajčatový protlak, vejce, prolisovaný česnek a koření. Důkladně promícháme a prohněteme, aby vznikla kompaktní hmota. Přisypeme strouhanku a vmícháme, aby směs nelepila. Vytvoříme 4 kulaté placky = karbanátky, které ogrilujeme 8 minut z každé strany. Můžeme servírovat v housce nebo se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.