Kořeněné kuřecí steaky na víně
30 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMandle plátky
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 50mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
174 mg
Cukr
177 mg
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa nakrájíme na 4 silnější plátky, osolíme, opepříme a protkneme oloupanými stroužky česneku. Maso opečeme na pánvi na oleji a vyjmeme.
- 2Do výpeku přidáme máslo, mouku, kari a chilli koření a vše krátce osmahneme. Přilijeme bílé víno a chvíli povaříme. Nakonec šťávu podle chuti osolíme a procedíme na maso.
- 3Steaky upravíme na talíře a ozdobíme na tuku osmahnutými plátky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.