Kořeněné mexické vepřové kotlety s ananasovou salsou s limetkou
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaKmín římský
- 2lžíceOcet vinný
- 3lžícePomerančová šťáva
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSkořice mletá
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z kotlet nejprve odstraníme přebytečný tuk a zbývající tuk pomocí nůžek prostříháme.
- 2Marinádu připravíme smícháním prolisovaného česneku, sušeného oregana, mletého kmínu, mletého koriandru, pepře, skořice, octa, pomerančové šťávy, medu a oleje. Maso v marinádě důkladně obalíme, zakryjeme a necháme 4hodiny v chladu odpočinout.
- 3Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 8-10min po každé straně. Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s ananasovou salsou s limetkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.