Kořeněné pastiňákové pastýřské koláčky

90 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek, zázvor, kari a krátce osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme ho dohněda, poté zalijeme rajčaty a 20 minut povaříme. Na konci přidáme hrášek.
  • 2
    Mezitím oloupeme pastiňák a bramboru, nakrájíme je na větší kusy a uvaříme doměkka. Poté rozmixujeme na kaši a přidáme nasekanou chilli papričku, koriandr, kurkumu, šťávu a kůru z citronu (podle chuti), máslo, sůl a pepř. Pořádně promícháme.
  • 3
    Připravíme si čtyři menší pečící formy, na spodek rozdělíme omáčku a nahoru dáme pastiňákovou kaši. Nahoře uděláme dekoraci hroty vidličky a pečeme 20 minut na 220 °C dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.