Kořeněné pastiňákové pastýřské koláčky
90 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceKari koření
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 100gramůHrášek
- 600gramůpastiňák
- 1kusBrambory rané
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžičkyKurkuma
- 1kusCitrony
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek, zázvor, kari a krátce osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme ho dohněda, poté zalijeme rajčaty a 20 minut povaříme. Na konci přidáme hrášek.
- 2Mezitím oloupeme pastiňák a bramboru, nakrájíme je na větší kusy a uvaříme doměkka. Poté rozmixujeme na kaši a přidáme nasekanou chilli papričku, koriandr, kurkumu, šťávu a kůru z citronu (podle chuti), máslo, sůl a pepř. Pořádně promícháme.
- 3Připravíme si čtyři menší pečící formy, na spodek rozdělíme omáčku a nahoru dáme pastiňákovou kaši. Nahoře uděláme dekoraci hroty vidličky a pečeme 20 minut na 220 °C dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.