Kořeněné vařené jehněčí
95 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí maso
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaNové koření celé
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaHřebíček
- 3kusyCibule
- 25gramůMandle
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaSkořice mletá
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na větší kusy, vložíme do vody a tu přivedeme k varu. Přidáme pepř s sůl, bobkový list, část nového koření, kardamon a hřebíček. Vaříme přikryté poklicí 30 minut.
- 2Mandle spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zprudka osmahneme mandle, pak je vyndáme a necháme na savém ubrousku okapat. Na horké máslo v pánvi po mandlích dáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, pak přidáme kurkumu, zbytek nového koření, skořici a vše krátce smažíme. Směs z pánve pak přidáme do vody, v které vaříme maso, a vaříme odkryté ještě dalších přibližně 30 minut, dokud se polovina vody neodpaří. Pak přidáme zakysanou smetanu, důkladně promícháme a vaříme do zhoustnutí.
- 4Podáváme teplé, posypané opraženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.