Kořeněné vepřové kotlety s rozmarýnem
20 min.
Ingredience
- 2lžícePepř černý celý
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 1lžičkaFenykl obecný
- 4stroužkyČesnek
- 600gramůVepřové kotlety
- 0,25lžičkaChilli mleté
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
120 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu. Do mixéru nebo do hmoždíře vložíme česnek, rozmarýn, pepř, chilli, zrnka fenyklu, citronovou šťávu a olej a rozmixujeme či rozdrtíme na hrubou kaši.
- 2Omyté, na okrajích naříznuté kotlety obalíme v připravené marinádě. Můžeme nechat asi 2 hodiny v chladničce.
- 3Kotlety grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím po každé straně cca 8-10min.
- 4Hotové kotlety osolíme a ihned podáváme s citronem nakrájeným na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.