Kořeněný dušený špenát
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1kusFeferony
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaKari koření
- 0,25lžičkaGaram masala
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- Horké koření [39441]
- 0,25lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1lžičkaKoriandr celý
- 0,12lžičkaMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme česnek utřený se solí a zázvorem. Poté vmícháme nasekanou feferonku, špenát a všechny ostatní ingredience.
- 2Důkladně promícháme a na mírném ohni dusíme doměkka.
- 3Horké koření [39441]:
- 4Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.