Kořeněný králík pečený na pivu
75 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKrálík
- Na marinádu
- 6stroužkůČesnek
- 700mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 80mililitrůKečup
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
251 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, naporcujeme, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladu marinovat.
- 2Marinádu připravíme smícháním piva, prolisovaného česneku, chilli koření, soli, cukru, pepře, kečupu, worcesterské omáčky a octa.
- 3Druhý den vložíme králíka do pekáče, přelijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
- 4Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.