Kořenící směs Adobo
80 min.
Ingredience
- 7kusůChilli paprička
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžičkaKmín celý
- 6kusůHřebíček
- 1lžičkaKoriandr celý
- 1kusSkořice celá
- 2lžičkySůl
- 120mililitrůOcet vinný
- 1kusČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
35 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
885 mg
Postup přípravy
- 1Z vršku česneku odřízneme slabý plátek, aby byl odkryt vnitřek všech stroužků. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45-60 minut.
- 2Chilli rozřízneme, vyndáme semena, vložíme do mixéru, přidáme oregano, semena kmínu, hřebíček, koriandr, skořici a sůl. Rozmixujeme na jemný prášek.
- 3Česnek vyndáme z trouby, necháme vychladnout a stroužky vymačkáme do směsi. Promixujeme.
- 4Ke směsi přidáme ocet a zpracujeme na hladkou pastu. Přendáme do mísy a necháme na 1 hodinu stát, aby se chutě spojily.
- 5Použijeme jako marinádu na masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.