Kořenící směs Adobo

80 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
35 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
885 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vršku česneku odřízneme slabý plátek, aby byl odkryt vnitřek všech stroužků. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45-60 minut.
  • 2
    Chilli rozřízneme, vyndáme semena, vložíme do mixéru, přidáme oregano, semena kmínu, hřebíček, koriandr, skořici a sůl. Rozmixujeme na jemný prášek.
  • 3
    Česnek vyndáme z trouby, necháme vychladnout a stroužky vymačkáme do směsi. Promixujeme.
  • 4
    Ke směsi přidáme ocet a zpracujeme na hladkou pastu. Přendáme do mísy a necháme na 1 hodinu stát, aby se chutě spojily.
  • 5
    Použijeme jako marinádu na masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.