Koroptev na jablečném víně
60 min.
Ingredience
- 1000gramůKoroptev
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůCibule
- 150gramůMrkev kořen
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVíno jablečné
- 10gramůTymián čerstvý
- 20gramůPetržel - nať
- 15gramůOregano čerstvé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 60gramůSádlo syrové
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
20 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Koroptev naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme ze všech stran. Poté ji vyjmeme, do pánve přidáme kostičky sádla a rozškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev strouháme nahrubo, tymián, oregano, petrželku posekáme. K sádlu přisypeme cibuli, mrkev, osmahneme, přisypeme mouku a orestujeme. Vlijeme víno, přimícháme bylinky, bobkový list, mletý muškát, vrátíme do pánve koroptev a dusíme do měkka.
- 2Před podáváním ze šťávy vyjmeme bobkový list.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.