Koroptev na olivách
60 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno červené
- 1200gramůKoroptev
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 80gramůŠunka parmská
- 3lžíceOlej olivový
- 200gramůOlivy nakládané
- 150mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
623 mg
Postup přípravy
- 1Koroptve omyjeme, osušíme a zevnitř potřeme solí a pepřem. Šalvěj omyjeme, lístky otrháme a vložíme do břišní dutiny koroptví.
- 2Koroptve po povrchu osolíme, obalíme plátky šunky převážeme kuchyňskou nití.
- 3Olej rozehřejeme a koroptve ze všech stran osmažíme dozlatova. Přilijeme víno.
- 4Játra z koroptví omyjeme, nadrobno nasekáme a s olivami přidáme k masu. Přilijeme vývar a dusíme asi 30 minut doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.