Koroptev po alpsku
65 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 1200gramůKoroptev
- 4lžíceOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůTymián čerstvý
- 400gramůBrokolice
- 100gramůOlivy černé
- 100mililitrůVíno červené
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200°C. Koroptve omyjeme a osušíme. V pekáči rozehřejeme olej a koroptve prudce opékáme ze všech stran asi 5 minut.
- 2Oheň trochu zmírníme, koroptve smažíme dalších 5 minut a několikrát je obrátíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Přidáme ke koroptvím a smažíme asi 2 minuty. Vše okořeníme solí, pepřem a tymiánem a v předehřáté troubě pečeme při 200°C asi 15 minut.
- 3Mezitím uvaříme v osolené vodě brokolici do poloměkka a pak ji ochladíme pod studenou vodou. Brokolici, olivy a víno přidáme ke koroptvím a dusíme 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.