Koroptev s jablky v karamelu
45 min.
Ingredience
- 350gramůJablka
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 1000gramůKoroptev
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 2lžíceMargarín
- 200mililitrůVývar slepičí
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220°C. Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme, dužinu nakrájíme na silné plátky a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Koroptev omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř osolíme a opepříme. Rozmarýn omyjeme, otřepáním osušíme a vložíme do břišní dutiny.
- 3Margarín rozehřejeme v pekáči a koroptev pečeme v troubě asi 20 minut. Poté koroptev vyjmeme, rozčtvrtíme a uložíme na teplé místo. Vypečenou šťávu zalijeme slepičím a zeleninovým vývarem a za stálého míchání vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Cukr necháme zkaramelizovat v pánvi. Plátky jablek povaříme v karamelu, jednou je opatrně obrátíme. Čtvrtky koroptve upravíme s plátky jablek na talíře, pokapeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.