Koroptev s octem balsamico
60 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 1200gramůKoroptev
- 150gramůCeler řapíkatý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200mililitrůOlej stolní
- 3lžícePetržel - nať
- 4lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceKapary
- 150gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
54 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Koroptve omyjeme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce nalijeme asi 1 1/2 l vody, přidáme maso i zeleninu a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme a vaříme asi 35 minut.
- 2Kapary necháme okapat a nasekáme je nadrobno. Připravíme omáčku: Olej a ocet promícháme, přidáme petrželku a kapary.
- 3Koroptve vyjmeme, necháme okapat a rozpůlíme je. Na talíře rozložíme uvařenou zeleninu, na ni položíme maso, zalijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.