Koroptve pečené se slaninou a šalvějí
85 min.
Ingredience
- 170mililitrůVývar drůbeží
- 4kusyKoroptev
- 8plátkůAnglická slanina
- 1kusCitrony
- 16kusůŠalvěj čerstvá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 4lžíceVíno červené
- 1,5lžičkyBalsamico ocet
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyŽelé rybízové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1907 kcal
Bílkoviny
347 g
Tuky
26 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
277 mg
Postup přípravy
- 1Nachystáme si 4 koroptve připravené k pečení, dovnitř každé vložíme 1/4 citronu, 2 lístky čerstvé nebo 1 špetku sušené šalvěje. Osolíme, opepříme, obalíme 2 plátky sušené slaniny se 2 lístky šalvěje nebo 1 špetkou sušené šalvěje; po vložení do pekáče pokapeme olivovým olejem. Nezakryté pečeme 30-35 minut, troubu předehřejeme na 220°C, v průběhu pečení 1x nebo 2x podlijeme. Měkké upečené koroptve udržujeme v teple v jiné nádobě.
- 2Vypečenou šťávu použijeme na omáčku; přelijeme ji do kastrůlku, přilijeme drůbeží vývar, červené nebo bílé víno a 7 minut rychle vaříme, omáčka se svaří na polovinu, stále mícháme. Potom přidáme 1 lžičku rosolu z červeného rybízu, vaříme 2-3 minuty, přimícháme zbylý rosol, balzamikový ocet a dochutíme. Stáhneme z plamene a postupně vmícháme studené máslo, aby se rozpustilo.
- 3Koroptve podáváme s omáčkou ozdobené lístky šalvěje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.